Over Trigion

Trigion Beveiliging

Van beveiliger tot brandwacht of centralist

Trigion telt ruim 7.000 medewerkers in diverse beveiligingsfuncties en is onderdeel van Facilicom Services Group. We hebben mensen in dienst als beveiliger burgerluchtvaart (Trigion Aviation Security), havenbeveiliger, toezichthouder, receptioniste, straatcoach of handhaver met opsporingsbevoegdheid (BOA, Buitengewoon Opsporingsambtenaar). Maar ook als mobiel surveillant, winkelsurveillant, centralist bij een alarmservice, concertbeveiliger of arrestantenverzorger. Stuk voor stuk geüniformeerde functies met verantwoordelijkheid. Maar ook echt mensenwerk, je doet het met én voor mensen.
Samenwerking en betrouwbaarheid behoren tot de kernwaarden van Trigion. Je bouwt als medewerker een vertrouwensrelatie op met onze klanten en zorgt ervoor dat ze zich altijd welkom voelen bij Trigion. Hostmanship noemen we dat.
Wil je zien hoe verschillende beveiligers hun werk ervaren? Bekijk dan de filmpjes op deze site. 

Werken bij Trigion Beveiliging

Een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden vinden wij belangrijk. De primaire arbeidsvoorwaarden zijn bij Trigion dan ook goed geregeld conform de CAO Particuliere Beveiliging. Dat betekent een marktconform salaris en toeslagen bij nacht- en weekenddiensten. Voor Trigion Event Security geldt een eigen CAO, van de Vereniging van Beveiligingsorganisaties voor Evenementen (VBE).

Daarnaast bieden we uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals ruime scholingsmogelijkheden binnen de Trigion Academie en een goed pensioen. Trigion ziet het werkgevers-/werknemersschap als een partnership. We willen dat onze beveiligers trots zijn op hun werk en op Trigion. Om dit goed uit te kunnen dragen besteden we extra aandacht aan de snit en kwaliteit van onze bedrijfsuniformen.

Zeker in de beveiligingswereld moet je op je collega's kunnen rekenen. Daarom stimuleren we goede contacten tussen werknemers. De grote medewerkerstevredenheid, lange dienstverbanden en het geringe ziekteverzuim bewijzen dat we slagen in onze opzet: tevreden werknemers die de kwaliteit leveren waarmee we opdrachtgevers weten te binden.

Trigion biedt kansen

Iedereen kan in een situatie terecht komen waarin je geen werk hebt of moeizaam aan het werk komt. Voor Trigion is het heel gewoon om ook voor vacatures te werven onder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen verdiend een kans. Dit is ook de reden waarom Trigion een bijdrage leverde aan de ontwikkeling van de PSO-erkenning. Hierdoor meten we hoeveel een bedrijf bijdraagt aan werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ('socialer ondernemen'). Het uiteindelijke doel is om via toepassing van de PSO meer mensen duurzaam aan het werk te krijgen.

 

Politietoestemming

Om als beveiliger bij Trigion te werken moet je toestemming krijgen van de politie. Een onderzoek naar je strafrechtelijk verleden (antecedentenonderzoek) is daarom vast onderdeel van de sollicitatieprocedure. De politie gaat na of je in het verleden geen strafbare feiten hebt gepleegd.

Contact

Carla Jansen


Manager recruitment

Door werkenbijtrigion.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen